Innerdalen

Innerdalen
Innerdalen

Innerdalen har ofta kallats Norges vackraste fjälldal. Kör RV 70 vägen mellan Sunndalsøra och Tingvoll, sväng av vid Ålvundeid och fortsätt till Nedal. Parkera bilen och njut av timmen det tar att promenera fyra kilometer in till hjärtat av Innerdalen.

Dalen liknar en katedral, som domineras av den 1394 meter Innerdalstårnet. Det tornar upp sig över dalen som en naturlig spira. En kristallklar sjö gnistrar på dalbotten och bäckar och små vattendrag som ständigt fylls på av glaciärerna ovan.

Ett nätverk av markerade stigar tar dig ut ur dalen och upp i bergen. Där ligger Renndølsetra fäbod gård redo att välkomna dig med traditionell mat och lantbruksdjur. Doften av veduppvärmda grytor och kastruller på spisen, möter dig i dörren. Tag plats vid långbordet eller vila dig i en säng och njut av den av gammalt timmer byggda  bondgården.

Längre upp i dalen kommer du till Innerdalshyttene, en gammal och en ny stuga, som drivs av den norska Fjällvandring Association. Den har länge använts som en plats att stanna på, en plats för att äta och övernatta på av resande i bergen. Fortsätter du lämnar du civilisationen och det är bara du och naturen.

Välkommen till min bild av Innerdalen

Klicka på bilderna får du upp ett bildspel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: The picture is for sale foto@thomaslanden.se